Coton de tuléar

Coton on pieni valkoinen seurakoira, joka on kotoisin Madagaskarin saarelta, jonka satamakaupungin, Tuléarin mukaan on saanut nimensäkin. Cotonin historiasta löytyy monenlaisia versioita, mutta todennäköisesti rodun esi-isät ovat kulkeutuneet merimiesten mukana satamaan jo 1600-luvulla. Cotonin kerrotaan olleen Madagaskarin kuninkaallinen koira joten 1900-luvulle saakka tavalliset ihmiset eivät saaneet omistaa  Coton de Tuléareja. Coton on yksi harvoista Afrikkalaisista koiraroduista, joka on suosiossa vielä tänäkin päivänä!

Vaikka rodun juuret ulottuvatkin kauas, niin kansainvälinen kennelliitto (FCI) on hyväksynyt rodun vasta 1971. Ensimmäinen Coton pentue on syntynyt Suomessa vuonna 1990, joten kyseessä on melko nuori rotu. 

Cotonin tärkeimpiä piirteitä ovat sen pitkä, puuvillamainen valkoinen turkki ja iloinen luonne. Kennelnimeni on ranskaa ja tarkoittaa “Minun varjoni”. Cotonit ovat todellakin omistajansa varjoja ja kulkevat siellä missä omistajansa. Ne ovat aina menossa mukana, eli todellisia seurakoiria!